Киненова

Таг
6Вести

ТУРСКИОТ ФИЛМ „АНАДОЛИСКИ ЛЕОПАРД“ ПОБЕДИ НА СЕДМОТО ИЗДАНИЕ НА КИНЕНОВА

„ЧИЧКО“ ТЕШКО СЕ ДЕФИНИРА ЖАНРОВСКИ, ОСВЕН ДЕКА Е ОТКАЧЕН, ВЕЛИ ЕКИПАТА НА ХРВАТСКИОТ ФИЛМ КОЈ ГО ОТВОРА ФЕСТИВАЛОТ КИНЕНОВА

ОСУМ ФИЛМОВИ ЌЕ СЕ БОРАТ ЗА НАГРАДИ НА СЕДМОТО ИЗДАНИЕ НА „КИНЕНОВА“

КИНЕНОВА ОТВОРА СО СРПСКИОТ ФИЛМ „СТРАХИЊА БАНОВИЌ“ И НАГРАДИ ЗА МЕТО ЈОВАНОВСКИ И САБИНА АЈРУЛА-ТОЗИЈА

КОГА БИ ЗБОРУВАЛ ЗА НАЈДРАГИТЕ СЕЌАВАЊА ЗА МАКЕДОНИЈА, ТОА ЌЕ ЗАФАТИ ЕДНО ЦЕЛО ПОГЛАВЈЕ ВО КНИГА, ВЕЛИ ЛЕГЕНДАРНИОТ ГЛУМЕЦ ЖАРКО ЛАУШЕВИЌ