Кире Костов

Таг
2Вести

МИ СЕ ВРАТИЈА НАЈУБАВИТЕ СПОМЕНИ, РЕЧЕ ЌЕРКАТА НА КОМПОЗИТОРОТ КИРЕ КОСТОВ, АНА, ПО КОНЦЕРТОТ КОЈ СЕ ОДРЖА ВО НЕГОВА ЧЕСТ

КИРЕ КОСТОВ МИ РЕЧЕ „СЕДНИ ТУКА ДЕТЕ, ОТСЕГА ЌЕ УЧИШ ОД МЕНЕ“, ВЕЛИ МУЗИЧАРОТ ЉУПЧО МИРКОВСКИ ПРЕД КОНЦЕРТОТ ПОСВЕТЕН НА КОСТОВ ВО СКОПЈЕ