БАЛЕТСКИ КОНЦЕРТ ВО ШТИП СО МУЗИКАТА НА КИРЕ КОСТОВ

Штип, (СМАРТ СДК.МК)

На 30 март од 13 часот, во Домот на културата „Ацо Шопов“ во Штип ќе се одржи балетскиот концерт „Бранови во вечноста“ посветен на маестро Кире Костов, познатиот композитор и диригент.

На концертот ќе играат студентите од Катедрата за балетска педагогија на Факултетот за музичка уметност и учениците од балетскиот оддел на ДМБУЦ „Илија Николовски-Луј“ во Скопје.

 

„Концертот е танцова визија на извонредната музика на нашиот драг професор Кире Костов“, велат од ФМУ.

 

Кире Костов почина на 27 јули 2023 на 72 години.