Македонија

Таг
10Вести

МЕЃУНАРОДЕН ПРОЕКТ ВО СЛОВАЧКА ЗАВРШИ СО МАКЕДОНСКА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА КНИГИ, АЈВАР И ПОЛНЕТИ ПИПЕРКИ

„ЧУВАРИ НА ФОРМУЛАТА“ НА БЈЕЛОГРЛИЌ ОД 9 НОЕМВРИ ИГРА ВО ШЕСТ ГРАДА ВО МАКЕДОНИЈА

НАЦОСКИ Е РЕДОК ДАР ВО ОВА ВРЕМЕ – ОДЛИЧНИ КРИТИКИ ЗА КОНЦЕРТОТ ВО ЧЕСТ НА 30 ГОДИНИ ДИПЛОМАТИЈА ПОМЕЃУ МАКЕДОНИЈА И ИТАЛИЈА

СИНЕДЕЈС ПОЧНУВА СО ПАТУВАЧКО КИНО ВО КРИВА ПАЛАНКА, СТРУМИЦА И СТРУГА

ДОМ НА ГРАДЕЖНИЦИ ВО СКОПЈЕ УКРАСЕН СО МУРАЛ ИНСПИРИРАН ОД ХОЛАНДСКИОТ СЛИКАР КАРЕЛ АПЕЛ

ГРЧКИОТ ПАРЛАМЕНТ ГО РАТИФИКУВАШЕ ДОГОВОРОТ ОД ПРЕСПА, ОТВОРЕНИ ВРАТИТЕ НА НАТО И ЕУ ЗА МАКЕДОНИЈА

ТАЈНОТО МЕСТО НА ТОШЕ ГИ СОБРА БАЛКАНСКИТЕ ЅВЕЗДИ – ФОТОГАЛЕРИЈА ОД ХУМАНИТАРНИОТ КОНЦЕРТ

МУЗЕИТЕ И ГАЛЕРИИТЕ СО ИЗЛОЖБИ И БЕСПЛАТЕН ВЛЕЗ ГО СЛАВАТ СВЕТСКИОТ ДЕН НА МУЗЕИТЕ