микропластика

Таг
3Вести

ИТАЛИЈА ГО ОТВОРИ ПРВИОТ СКИЈАЧКИ ЦЕНТАР ВО ЕВРОПА ВО КОЈ Е ЗАБРАНЕТА ПЛАСТИКА

МИКРОПЛАСТИКАТА ВО ВОДАТА НЕ Е РИЗИК ЗА ЗДРАВЈЕТО, ВЕЛИ СВЕТСКАТА ЗДРАВСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЈА

МИКРОПЛАСТИКАТА ВО МОРСКАТА ВОДА МОЖЕ ДА ЈА НАМАЛИ ПОПУЛАЦИЈАТА НА КИТОВИ И АЈКУЛИ