Милчо Манчевски

Таг
57Вести

МАНЧЕВСКИ ПРЕКУ ЕСЕИТЕ СЕ ЗАНИМАВА СО НАШАТА ПОТРЕБА ОД СПОДЕЛУВАЊЕ ПРИКАЗНИ, КАЖА ПРОФЕСОРКАТА АНА ДИМИШКОВСКА НА ПРОМОЦИЈАТА НА НОВАТА КНИГА

„МИЛЧО НА ПРВИ ВТОРИ“, МУЛТИМЕДИЈАЛНА ПРОМОЦИЈА НА НОВА КНИГА НА МАНЧЕВСКИ

САРАЕВО ГО ПРЕЧЕКА МАНЧЕВСКИ КАКО ЛЕГЕНДА НА ЕВРОПСКАТА КИНЕМАТОГРАФИЈА, „КАЈМАК“ НА ЦРВЕНИОТ КИЛИМ

„КАЈМАК“ НА МАНЧЕВСКИ СО ПРЕМИЕРА ВО ИТАЛИЈА, ОД 7 АПРИЛ И ВО КИНАТА ВО БУГАРИЈА

ЕВРОПСКАТА ПРЕМИЕРА НА „КАЈМАК“ НА МАНЧЕВСКИ ИСТОВРЕМЕНО НА ФАНТАСПОРТО ВО ПОРТУГАЛИЈА И НА ФЕСТ ВО БЕЛГРАД

МАНЧЕВСКИ СО СЕРИЈА МАСТЕРКЛАСИ, ПРЕДАВАЊЕ И ПРОЕКЦИИ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ ВО АРИЗОНА

„КАЈМАК“ НА МАНЧЕВСКИ Е СО ОСОБЕН РЕЖИСЕРСКИ ГЛАС, ПОКОМПЛЕКСЕН ФИЛМ СО ХРАБРОСТ, ВЕЛИ ИТАЛИЈАНСКАТА КРИТИКА

ВЕЧЕРВА МАКЕДОНСКАТА ПРЕМИЕРА НА „КАЈМАК“ НА МИЛЧО МАНЧЕВСКИ, ОД УТРЕ ИГРА И ВО КИНАТА

„КАЈМАК“ ВО ТАЈВАН СЕ ВИКА „ДУЕТ ВО СТРАСТ“, МАНЧЕВСКИ ЦЕЛ ЧАС ДАВАШЕ АВТОГРАМИ

ПОСТКОВИД КИНОПРЕМИЕРА НА „ВРБА“ ВО СРБИЈА И НАГРАДА ЗА МАНЧЕВСКИ