Монт Еверест

Таг
22Вести

НЕПАЛСКИ ШЕРПАС ГО ИСКАЧИ МОНТ ЕВЕРЕСТ ПО 27. ПАТ И ГО ПОВРАТИ СВЕТСКИОТ РЕКОРД

ВОЕН ВЕТЕРАН БЕЗ НОЗЕ ЌЕ СЕ ОБИДЕ ДА ГО ИСКАЧИ МОНТ ЕВЕРЕСТ

НЕПАЛСКИ ШЕРПАС ГО ИСКАЧИ МОНТ ЕВЕРЕСТ ПО РЕКОРДЕН 26. ПАТ

УЧИТЕЛКА ОД ХОНГКОНГ СТАНА ЖЕНА КОЈА НАЈБРЗО ГО ИСКАЧИЛА МОНТ ЕВЕРЕСТ

НЕПАЛСКИ ШЕРПАС ГО ИСКАЧИ МОНТ ЕВЕРЕСТ ПО РЕКОРДЕН 25. ПАТ

КОРОНАВИРУСОТ СТИГНА И ДО НАЈВИСОКИОТ ВРВ НА СВЕТОТ

МОНТ ЕВЕРЕСТ СЕ ОТВОРА ЗА ПЛАНИНАРИ ПО ЕДНА ГОДИНА ПАУЗА

КИНА И НЕПАЛ ЌЕ ЈА ОБЈАВАТ НОВАТА ВИСОЧИНА НА МОНТ ЕВЕРЕСТ

НЕПАЛ ОД ЕСЕН ПОВТОРНО ЌЕ ГИ ДОЗВОЛИ ИСКАЧУВАЊАТА НА МОНТ ЕВЕРЕСТ