НАСА

Таг
49Вести

САД САКААТ МЕСЕЧИНАТА ДА ИМА СВОЈА ВРЕМЕНСКА ЗОНА

НАСА ДОНЕСЕ ПРИМЕРОЦИ ОД АСТЕРОИД НА ЗЕМЈАТА КОИ МОЖЕ ДА ДАДАТ УВИД ВО ФОРМИРАЊЕТО НА НАШИОТ СОНЧЕВ СИСТЕМ

НАСА ПО ЧЕТИРИ ГОДИНИ ГО ИЗГУБИ КОНТАКТОТ СО СОНДАТА „ИНСАЈТ“ НА МАРС, ПРВА КОЈА РЕГИСТРИРАШЕ МАРСОТРЕСИ

НАСА ПРОГЛАСИ ГОЛЕМ УСПЕХ ОТКАКО КАПСУЛАТА „ОРИОН“ БЕЗБЕДНО СЕ ВРАТИ НА ЗЕМЈАТА

КАПСУЛАТА „ОРИОН“ СЕ ВРАЌА ДОМА ПО КРУЖЕЊЕТО ОКОЛУ МЕСЕЧИНАТА, НА ЗЕМЈАТА ЌЕ ПАДНЕ В НЕДЕЛА ВЕЧЕР

ЛАНСИРАЊЕТО НА МЕГАРАКЕТАТА НА НАСА ГО НАЈАВИ ВРАЌАЊЕТО НА ЛУЃЕТО НА МЕСЕЧИНАТА ПО ПОВЕЌЕ ОД ПОЛА ВЕК

ФОТОГРАФИЈА ОД ГАЛАКСИЈАТА КАКВА ШТО БИЛА ПРЕД 13 МИЛИЈАРДИ ГОДИНИ ИСПРАТИ ТЕЛЕСКОПОТ „ЏЕЈМС ВЕБ“

РОВЕРОТ „ПЕРСЕВЕРАНС“ ЈА ПОЧНУВА ПОТРАГАТА ПО ДРЕВЕН ЖИВОТ НА МАРС

АСТРОНОМИТЕ НА НАСА ЈА СЛЕДАТ НАЈГОЛЕМАТА КОМЕТА ДОСЕГА ОТКРИЕНА

ПРВИТЕ МИСИИ НА ВЕНЕРА ПО НЕКОЛКУ ДЕЦЕНИИ ЌЕ ИСТРАЖАТ КАКО ТАА СТАНАЛА СВЕТ НАЛИК НА ПЕКОЛ