опсерваторија

Таг
4Вести

ЊУЈОРК ДОБИ ЛИЗГАЛИШТЕ НА ВИСОЧИНА ОД 345 МЕТРИ

УНЕСКО ЈА СТАВИ 2.300 ГОДИНИ СТАРАТА СОНЧЕВА ОПСЕРВАТОРИЈА ВО ПЕРУ НА ЛИСТАТА НА СВЕТСКО НАСЛЕДСТВО

ПОЧНУВА ИЗГРАДБАТА НА НАЈГОЛЕМИОТ ТЕЛЕСКОП НА СВЕТОТ КОЈ ТРЕБА ДА ГИ ОТКРИЕ СИТЕ ТАЈНИ НА ВСЕЛЕНАТА

АСТРОНОМИТЕ ПРВПАТ ЌЕ ГО ИСТРАЖУВААТ ЦЕЛОТО НЕБО ВО ПОТРАГА ПО ВОНЗЕМЈАНИ