Осло

Таг
6Вести

ОСЛО САКА ДА СТАНЕ ПРВИОТ ГЛАВЕН ГРАД ВО ЕВРОПА СО ЦЕЛОСНО ЕЛЕКТРИЧЕН ЈАВЕН ПРЕВОЗ

НОРВЕШКА ГО ОТВОРИ НОВИОТ НАЦИОНАЛЕН МУЗЕЈ СО ПОСТОЈАНА ПОСТАВКА ОД 6.500 ДЕЛА

НОВИОТ НАЦИОНАЛЕН МУЗЕЈ ВО ОСЛО ОД 600 МИЛИОНИ ЕВРА ЌЕ БИДЕ НАЈГОЛЕМИОТ ВО СКАНДИНАВИЈА

ПО ЦЕЛА ДЕЦЕНИЈА ИЗГРАДБА, ОСЛО ГО ОТВОРА ОГРОМНИОТ МУЗЕЈ ПОСВЕТЕН НА ЕДВАРД МУНК

ОСЛО ГО ПРЕТВОРА ПРИСТАНИШТЕТО ВО НОВА КУЛТУРНА ОБЛАСТ СО МОДЕРНА АРХИТЕКТУРА