Персеверанс

Таг
6Вести

РОВЕРОТ „ПЕРСЕВЕРАНС“ ЈА ПОЧНУВА ПОТРАГАТА ПО ДРЕВЕН ЖИВОТ НА МАРС

ОД „ПЕРСЕВЕРАНС“ ДО „ЏЕЈМС ВЕБ“, 2021 БЕШЕ ГОДИНА НА ИСКЛУЧИТЕЛНИ ВСЕЛЕНСКИ ПОТФАТИ

„ПЕРСЕВЕРАНС“ Е НА МАРС ВЕЌЕ 100 ДЕНА И ДОСЕГА СНИМИ 75.000 ФОТОГРАФИИ

МАРС НИЗ ОБЈЕКТИВОТ НА РОВЕРОТ „ПЕРСЕВЕРАНС“ (ФОТОГАЛЕРИЈА)

„ПЕРСЕВЕРАНС“ ДОНЕСЕ ЕДЕН ТОН ТЕХНОЛОГИЈА НА МАРС, НО НАЈРАНО ВО 2031 ЌЕ СЕ ДОЗНАЕ ДАЛИ ОТКРИЛ ЖИВОТ

НАСА ГИ БРОИ ПОСЛЕДНИТЕ ЧАСОВИ ДО СЛЕТУВАЊЕТО НА СОНДАТА „ПЕРСЕВЕРАНС“ ВО КРАТЕР НА МАРС ИМЕНУВАН СПОРЕД СЕЛО ВО БОСНА