Швајцарија

Таг
24Вести

НОВА АНКЕТА ПОКАЖА ДЕКА ПОЛОВИНА ШВАЈЦАРЦИ НЕ САКААТ НИВНАТА ЗЕМЈА ДА БИДЕ ДОМАЌИН НА ЕВРОВИЗИЈА

ХОТЕЛ НА ФРАНЦУСКО-ШВАЈЦАРСКАТА ГРАНИЦА ОВОЗМОЖУВА ВО ИСТО ВРЕМЕ ДА СЕ ПРЕСТОЈУВА ВО ДВЕТЕ ДРЖАВИ

РЕКОРДНО ДОЛГ ПАТНИЧКИ ВОЗ ОД 1,9 КИЛОМЕТРИ ВОЗЕШЕ НИЗ ШВАЈЦАРСКИТЕ АЛПИ

НОВ ШВАЈЦАРСКИ ХОТЕЛ СО НУЛА ЅВЕЗДИ ГАРАНТИРА ДЕКА НЕМА ДА МОЖЕ ДА СПИЕТЕ

ШВАЈЦАРИЈА Е 30. ЗЕМЈА НА СВЕТОТ КОЈА ГИ ОЗАКОНИ ГЕЈ БРАКОВИТЕ

ШВАЈЦАРЦИТЕ ЌЕ ЗАКОПААТ 2.000 ПАРА ГАЌИ ВО ЗЕМЈА ЗАРАДИ НАУЧЕН ЕКСПЕРИМЕНТ

ЈУНГФРАУЈОХ – ОД НАЈВИСОКАТА ЖЕЛЕЗНИЧКА СТАНИЦА ВО ЕВРОПА СЕ ОТВОРА ПОГЛЕД КОН 200 АЛПСКИ ВРВОВИ

ШВАЈЦАРСКИТЕ ДЕЦА ВО ГРАДИНКА УЧАТ ЗА ДЕМОКРАТИЈА И СИ ИГРААТ РЕФЕРЕНДУМИ

ШВАЈЦАРИЈА ЈА ДОВРШИ НОВАТА ТРАНСЕВРОПСКА ЖЕЛЕЗНИЧКА ЛИНИЈА, ОТВОРАЈЌИ ГО ПОСЛЕДНИОТ ТУНЕЛ ПОД АЛПИТЕ