сликар

Таг
8Вести

ПАВЛЕ КУЗМАНОВСКИ ОТВОРИ ИЗЛОЖБА СО 19 ПЕЈЗАЖИ ПО ПОВОД 19 НОЕМВРИ – ДЕНОТ НА ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА ТЕТОВО

ФИЛИПИНСКИ СЛИКАР СОЗДАВА ДЕЛА СО СОПСТВЕНАТА КРВ

СЕ ОТВОРА ПРВАТА РЕТРОСПЕКТИВНА ИЗЛОЖБА НА ДИМИТАР КОНДОВСКИ ВО ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОДИНИ

АНТОНИО ЈАНЕВСКИ ИЗЛОЖУВА НЕСЛАВНИ ПРИКАЗИ ВО ЛИКОВНИОТ САЛОН ВО ВЕЛЕС

ВЕЛЕШАНКАТА СНЕЖАНА ЛАЗАРОВА СОЗДАВА МОЗАИЦИ ОД ОРИЗ И СИНАП, „ТАЈНАТА ВЕЧЕРА“ ЈА ПРАВЕЛА ДВЕ И ПОЛ ГОДИНИ

ПОЧИНА КАРЛОС КРУС-ДИЕС, ПИОНЕР НА КИНЕТИЧКО-ОПТИЧКАТА УМЕТНОСТ

РОДОЉУБ АНАСТАСОВ ГО ИЗЛОЖУВА ЦИКЛУСОТ „ЧОВЕК И ПРОСТОР“ ВО МУЗЕЈ НА ГРАД СКОПЈЕ

МАКЕДОНИЈА МУ ПРАВИ ПРВА РЕТРОСПЕКТИВНА ИЗЛОЖБА НА ТАНАС ЛУЛОВСКИ-ТАНЕ