Словенија

Таг
26Вести

СЛОВЕНЕЧКА ФИРМА ГО ОЖИВЕА ВЕЛОСИПЕДОТ „ПОНИ“, А СЕГА САКА ДА ГО ОБНОВИ И МОПЕДОТ „ПОНИ ЕКСПРЕС“

СКОПЈЕ, ВИЕ ЌЕ ГО СМЕНИТЕ СВЕТОТ, СЛОВЕНЕЧКИОТ ХОР „ПЕРПЕТУМ ЏЕЗИЛЕ“ ЈА ПЕЕШЕ „ЈОВАНО ЈОВАНКЕ“ И ЈА КРЕНА ПУБЛИКАТА НА НОЗЕ

СЛОВЕНЕЧКИОТ ХОР „ПЕРПЕТУМ ЏЕЗИЛЕ“ СО НОВ АЛБУМ И КОНЦЕРТ ВО СКОПЈЕ ВО АПРИЛ

„КОЛЕКТИВ ВЕТЕРНИЦА“ ВЕЧЕРВА СО ПРЕМИЕРА НА ФЕСТИВАЛ ЗА ДЕТСКИ ТЕАТАР ВО СЛОВЕНИЈА

СЛОВЕНЕЧКАТА ПРЕТСТАВА „НОРА“ НА НЕЛА ВИТОШЕВИЌ ВЕЧЕРВА НА ОХРИДСКО ЛЕТО

БИВШИОТ СЛОВЕНЕЧКИ ПРЕТСЕДАТЕЛ ПАХОР ГО ПРОДАВА СВОЈОТ „РЕНО 4“, ДОБИЛ ПОНУДА ОД НАД 34.500 ЕВРА

ПЧЕЛАРСКАТА ТРАДИЦИЈА ВО СЛОВЕНИЈА СТАВЕНА ПОД ЗАШТИТА НА УНЕСКО

СЛОВЕНКАТА АНА РОШ ИЗБРАНА ЗА НАЈДОБРА ГОТВАЧКА НА СВЕТОТ