Сончев систем

Таг
6Вести

НАСА ДОНЕСЕ ПРИМЕРОЦИ ОД АСТЕРОИД НА ЗЕМЈАТА КОИ МОЖЕ ДА ДАДАТ УВИД ВО ФОРМИРАЊЕТО НА НАШИОТ СОНЧЕВ СИСТЕМ

СИТЕ ПЛАНЕТИ ОД СОНЧЕВИОТ СИСТЕМ ОВИЕ ДЕНОВИ СЕ ВИДЛИВИ НА НОЌНОТО НЕБО

ОТКРИЕН НАЈСТАРИОТ МАТЕРИЈАЛ НА ЗЕМЈАТА, ПРОЦЕНЕТ НА 7,5 МИЛИЈАРДИ ГОДИНИ

НА ПЛАНЕТА ОД НАШИОТ СОНЧЕВ СИСТЕМ Ѝ ТРЕБА ИМЕ И СИТЕ МОЖАТ ДА ПОМОГНАТ

НАСА ВО ПРВИТЕ ЧАСОВИ ОД НОВАТА ГОДИНА ЌЕ ОТПАТУВА НАЈДЛАБОКО ВО ВСЕЛЕНАТА ДОСЕГА

СОНДАТА „ВОЈАЏЕР 2“ ГО НАПУШТИ СОНЧЕВИОТ СИСТЕМ 41 ГОДИНА ОТКАКО БЕШЕ ЛАНСИРАНА