Тамара Котевска

Таг
14Вести

„ПАТУВАЊЕ ПЕШ“ НА ТАМАРА КОТЕВСКА ПРЕТСТАВЕН НА ФЕСТИВАЛИ ВО ЖЕНЕВА И КОПЕНХАГЕН

ДОКУМЕНТАРЕЦОТ „ПАТУВАЊЕ ПЕШ“ НА КОТЕВСКА НУДИ ПОВИСОКА ВЕРЗИЈА НА РЕАЛНОСТА, ВЕЛИ РЕЦЕНЗИЈАТА НА „ХОЛИВУД РИПОРТЕР“

ПРВИОТ МАКЕДОНСКИ ФИЛМ ЗА ДЕЦА „СТЕЛА“ ВО СЕЛЕКЦИЈАТА НА САРАЕВСКИОТ ФЕСТИВАЛ

АВТОРИТЕ НА „МЕДЕНА ЗЕМЈА“ ДОБИЈА ПОКАНА ЗА ЧЛЕНСТВО ВО АМЕРИКАНСКАТА АКАДЕМИЈА ЗА ФИЛМ

НЕКА ТРААТ РАДОСТА И НАДЕЖТА ДЕКА СЕКОЈ МОЖЕ ДА НАПРАВИ ПОВЕЌЕ, ВЕЛИ ТИМОТ НА „МЕДЕНА ЗЕМЈА“ ПО ОСКАРИТЕ

ВРАЌАЊЕТО ДОМА НИ БЕШЕ НАЈДОБРОТО ВРЕМЕ ВО ГОДИНАТА, ВЕЛАТ АВТОРИТЕ НА „МЕДЕНА ЗЕМЈА“ ОТКАКО ГО ОБИКОЛИЈА СВЕТОТ

„МЕДЕНА ЗЕМЈА“ ОСТАНА БЕЗ ЕВРОПСКИ ОСКАР ЗА НАЈДОБАР ДОКУМЕНТАРЕЦ

РАСПРОДАДЕНА ВЕЧЕРАШНАТА ПРОЕКЦИЈА НА „МЕДЕНА ЗЕМЈА“ ВО КИНОТЕКА, ФИЛМОТ ИГРА ДО ПЕТОК

„МЕДЕНА ЗЕМЈА“ НОМИНИРАН ЗА НАГРАДА КОЈА Е ПРЕДВЕСНИК НА ОСКАР

И АТИЏЕ ПРИМИ НАГРАДА ЗА „МЕДЕНА ЗЕМЈА“, АМЕРИКАНЦИТЕ ЈА ИЗБРАА ЗА НАЈПРИВЛЕЧЕН ЛИК ВО ДОКУМЕНТАРЕЦ