УНЕСКО

Таг
31Вести

УНЕСКО ГИ ПРОГЛАСИ РУИНИТЕ ВО ЕРИХОН ВО ПАЛЕСТИНА ЗА СВЕТСКО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО, ИЗРАЕЛ ЈА ОСУДИ ОДЛУКАТА

УЧЕНИЦИТЕ ОД ПОСЕБНИТЕ ПАРАЛЕЛКИ ГИ ПРЕЗЕНТИРАА СВОИТЕ ИЗРАБОТКИ ПО ПОВОД ШТИПСКИОТ ОБИЧАЈ ЧЕТ‘РСЕ, ЗАШТИТЕН ОД УНЕСКО

УНЕСКО СРЕДЕ ВОЈНАТА ВО УКРАИНА ЈА ПРОГЛАСИ ОДЕСА ЗА СВЕТСКО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО

ПЧЕЛАРСКАТА ТРАДИЦИЈА ВО СЛОВЕНИЈА СТАВЕНА ПОД ЗАШТИТА НА УНЕСКО

СРПСКА ШЉИВОВИЦА СТАНА ДЕЛ ОД СВЕТСКОТО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО НА УНЕСКО

ФРАНЦУСКИ БАГЕТ ВКЛУЧЕН ВО СВЕТСКОТО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО НА УНЕСКО

УКРАИНА Е ДОМ НА СЕДУМ ЛОКАЛИТЕТИ ОД ЛИСТАТА НА СВЕТСКО НАСЛЕДСТВО НА УНЕСКО

ИТАЛИЈА БАРА ЕСПРЕСОТО ДА ДОБИЕ ЗАШТИТЕН СТАТУС ОД УНЕСКО

УНЕСКО Ѝ ДАДЕ ЗАШТИТЕН СТАТУС НА КОНГОАНСКА РУМБА, ШТО СЕ ПОПУЛАРИЗИРАШЕ НА КУБА