Велика Британија

Таг
32Вести

ВЕЛИКА БРИТАНИЈА И ОФИЦИЈАЛНО ДОМАЌИН НА ЕВРОВИЗИЈА 2023 МЕСТО УКРАИНА

ВО БРИТАНСКИ САФАРИ ПАРК СЕ РОДИ ПРВАТА КОАЛА ВО ЕВРОПА

НИ КАЖУВАА ДЕКА НЕМА ДА ТРАЕ ДОЛГО – БРИТАНСКА ДВОЈКА ПРОСЛАВИ 81 ГОДИНА БРАК

БРИТАНСКИОТ ПАРЛАМЕНТ ЗАБРАНИ БЕБИЊА ДА СЕ НОСАТ НА СЕДНИЦИТЕ

РАБОТАТА МЕ ОДРЖУВАШЕ МЛАД – БРИТАНЕЦ ОТИДЕ ВО ПЕНЗИЈА ПО 75 ГОДИНИ СТАЖ ВО ИСТА ФИРМА

БРИТАНИЈА Е ПРВА ЕВРОПСКА ЗЕМЈА КОЈА ЌЕ ДОЗВОЛИ САМОВОЗЕЧКИ АВТОМОБИЛИ НА ПАТИШТАТА

ТОЛЕРАНЦИЈАТА Е КЛУЧНА ЗА СРЕЌЕН БРАК – ЕЛИЗАБЕТА И ФИЛИП ГО ИМАА НАЈДОЛГИОТ КРАЛСКИ БРАК

МАЧОРОТ ЛЕРИ ПРОСЛАВУВА 10 ГОДИНИ СТАЖ ВО РЕЗИДЕНЦИЈАТА НА БРИТАНСКИОТ ПРЕМИЕР

ПАНДЕМИЈАТА ГИ УНИШТИ ПАБОВИТЕ ВО БРИТАНИЈА, ПРОДАЖБАТА НА ПИВОТО НАЈМАЛА ВО ПОСЛЕДНИТЕ 100 ГОДИНИ

МАКЕДОНИЈА ВО ФЕВРУАРИ ЌЕ ГИ ДОБИЕ ПРВИТЕ ВАКЦИНИ НА „ФАЈЗЕР“, ДОДЕКА БРИТАНИЈА ПОЧНА ДА ЈА ДАВА И ВАКЦИНАТА НА ОКСФОРД