зеленило

Таг
14Вести

ВЛАСТИТЕ НА ЛИСАБОН НАРЕДИЈА ЗА СЕКОЕ ИСУШЕНО ДРВО ДА СЕ ПОСАДАТ ДВЕ НОВИ

АТИНА ПРАВИ ЗЕЛЕНА РЕГЕНЕРАЦИЈА ЗА ДА ГИ УБЛАЖИ ПОСЛЕДИЦИТЕ НА КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ

СИНГАПУР ЌЕ ГРАДИ НОВ ЕКОЛОШКИ ГРАД КОЈ ЌЕ ИМА ЦЕНТРАЛЕН СИСТЕМ НА ЛАДЕЊЕ

БАРСЕЛОНА ПРЕТСТАВИ 10-ГОДИШЕН ПЛАН ЗА ОСЛОБОДУВАЊЕ НА УЛИЦИТЕ ОД АВТОМОБИЛИ

СТАНБЕНА ЗГРАДА СО 1.000 ДРВЈА И 20.000 РАСТЕНИЈА ЌЕ НИКНЕ ВО АВСТРАЛИСКИОТ ГРАД БРИЗБЕЈН

МАДРИД ЌЕ ЈА ДОБИЕ НАЈГОЛЕМАТА УРБАНА ШУМА ВО ЕВРОПА, ЌЕ СЕ САДАТ 450.000 НОВИ ДРВЈА

АМСТЕРДАМ САДИ МИНИГРАДИНИ ОКОЛУ КОНТЕЈНЕРИТЕ

УТРЕХТ СИТЕ ПОКРИВИ ВО ГРАДОТ ЌЕ ГИ ПОКРИЕ СО ЗЕЛЕНИЛО И СОЛАРНИ ПАНЕЛИ