Австралија

Таг
62Вести

ИСТРЧА 150 МАРАТОНИ ЗА 150 ДЕНА И ЈА ПОМИНА АВСТРАЛИЈА ОД ЕДНИОТ ДО ДРУГИОТ КРАЈ

НАУЧНИЦИТЕ ПОЧНУВААТ ПРОЕКТ НА „ОЖИВУВАЊЕ“ НА ИСЧЕЗНАТИОТ ТАСМАНИСКИ ТИГАР

ВО АВСТРАЛИСКИТЕ ВОДИ ОТКРИЕНО НАЈГОЛЕМОТО РАСТЕНИЕ НА СВЕТОТ

АВСТРАЛИЈА ГИ ПРОГЛАСИ КОАЛИТЕ ЗА ЗАГРОЗЕНИ ЖИВОТНИ

АВСТРАЛИСКАТА ВЛАДА ГИ КУПИ ПРАВАТА ЗА АБОРИЏИНСКОТО ЗНАМЕ ЗА ДА МОЖЕ СИТЕ ДА ГО КОРИСТАТ

ВО АВСТРАЛИЈА ОТКРИЕНО ПРВОТО СУШТЕСТВО СО НАД 1.000 НОЗЕ

АВСТРАЛИЈЦИТЕ И НОВОЗЕЛАНЃАНИТЕ РАЗВИЛЕ НАЈГОЛЕМА ДОВЕРБА ВО НАУКАТА ЗА ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЈАТА

АВСТРАЛИЈА ЈА ВРАТИ НАЈСТАРАТА ТРОПСКА ДОЖДОВНА ШУМА НА СВЕТОТ ВО СТАРАТЕЛСТВО НА АБОРИЏИНИТЕ

БРОЈОТ НА КОАЛИ ВО АВСТРАЛИЈА СЕ НАМАЛИЛ ЗА 30% ЗА ТРИ ГОДИНИ