Чиле

Таг
12Вести

НОВ ТЕЛЕСКОП ВО ЧИЛЕ ЌЕ ОВОЗМОЖИ НАЈДОБАР ПОГЛЕД ВО ВСЕЛЕНАТА ДОСЕГА

АТАКАМА Е НАЈСУВОТО МЕСТО НА СВЕТОТ, НО НА ПЕРИОДИ СЕ ПРЕТВОРА ВО ЦВЕТНА ПУСТИНА

УНЕСКО ГИ ЗАШТИТИ ДРЕВНИТЕ ЧИЛЕАНСКИ МУМИИ, ПОСТАРИ ОД ЕГИПЕТСКИТЕ ЗА 2.000 ГОДИНИ

НОВ ВИД НА ДИНОСАУРУС ПРОНАЈДЕН ВО ПУСТИНАТА АТАКАМА ВО ЧИЛЕ

ДЕЛОВИ НА ЧИЛЕ И АРГЕНТИНА СВЕДОЧЕА НА ЕДИНСТВЕНОТО ЦЕЛОСНО ПОМРАЧУВАЊЕ НА СОНЦЕТО ВО 2020

СЕСТРИ ОД ЧИЛЕ ТРИ ГОДИНИ ОБНОВУВААТ ИЗГОРЕНИ ШУМИ СО ПОМОШ НА НИВНИТЕ КУЧИЊА

ЧИЛЕ И АРГЕНТИНА ИМАА ПРИВИЛЕГИЈА ДА ВИДАТ ЦЕЛОСНО ПОМРАЧУВАЊЕ НА СОНЦЕТО

ЧИЛЕ ЌЕ СОЗДАДЕ МРЕЖА ОД НАЦИОНАЛНИ ПАРКОВИ СО ГОЛЕМИНА НА ШВАЈЦАРИЈА