џез

Таг
68Вести

ОЛ-СТАР ЏЕЗ БЕНДОТ „МАСЕДОНИЈАН ФРИ СОСАЕТИ“ ЌЕ ГО ИМА ПРВИОТ НАСТАП ВО ЖИВО НА ЗАТВОРАЊЕТО НА „КРАЈ ВАРДАРОТ ЏЕЗ“

СТУДЕНТИ ОД ФИЛОЛОШКИОТ ФАКУЛТЕТ И ФМУ ЌЕ ИМААТ ЗАЕДНИЧКИ НАСТАП НА 26 АПРИЛ ПО ПОВОД СВЕТСКИОТ ДЕН НА ЏЕЗОТ

МУЗИКА, ПОЕЗИЈА И ОМАЖ ЗА КИРЕ КОСТОВ ЌЕ СЕ СПОЈАТ НА ПЕТТОТО ИЗДАНИЕ НА ЏЕЗ ФЕСТИВАЛОТ „КРАЈ ВАРДАРОТ ЏЕЗ“

КОНЦЕРТ И КАБАРЕ СО АМЕРИКАНСКИОТ ЏЕЗ-СВИНГ БЕНД „ПОСТМОДЕРН ЏУБОКС“ ВО СКОПЈЕ

ЏЕЗ ФЕСТИВАЛОТ „КРАЈ ВАРДАРОТ ЏЕЗ“ ПРОДОЛЖУВА ВО ЧЕСТ НА МИРКО ПОПОВ, ПЕТТОТО ИЗДАНИЕ Е ОД 20 ДО 27 АПРИЛ

НИКОЛА РИСТАНОВСКИ НАЈМАШКИ ЈА ИСПЕА ПОСЛЕДНАТА ПЕСНА НА ТАТКО МИ ЗАФИР, РЕЧЕ ВАСИЛ ХАЏИМАНОВ ПРЕД КОНЦЕРТОТ ВО СКОПЈЕ

„ВАСИЛ ХАЏИМАНОВ БЕНД“ СО КОНЦЕРТ ВО СКОПЈЕ ЌЕ ГО ПРОМОВИРА НОВИОТ АЛБУМ „КЕЈФ“

„ЛИТЕРАТУРА.МК“ И „ЏЕЗ ФМ“ ГО ПОЧНУВААТ ПРОЕКТОТ „ЧИТАМЕ ЏЕЗ“, СЕКОЈ ПЕТОК ЌЕ ПРАВАТ ЏЕЗ СВИРКИ

ЏЕЗЕРИТЕ И ЏОН ИЛИЈА АПЕЛГРЕН СО КОНЦЕРТ СО ХИТОВИТЕ НА СИНАТРА НА 14 ФЕВРУАРИ

ЏЕЗЕРИТЕ ГО НАЈАВИЈА ПРВИОТ КОНЦЕРТ ПОД НОВОТО ИМЕ НАЦИОНАЛЕН ЏЕЗ ОРКЕСТАР