Естонија

Таг
10Вести

ЗВУЦИТЕ НА ЕСТОНСКИОТ КАНЕЛ И ЗАРИНА ПРВАСЕВДА ВЕЧЕРВА НА 22. ОФФ-ФЕСТ

ОСТРОВ ВО ЕСТОНИЈА Е ПОСЛЕДНИОТ МАТРИЈАРХАТ ВО ЕВРОПА

ТАЛИН ЗАТВОРА ПРОМЕТНА УЛИЦА СЕКОЈА НОЌ ЗА ДА МОЖАТ ДА ПОМИНАТ ЖАБИ

ЛИТВАНИЈА, ЛЕТОНИЈА И ЕСТОНИЈА СЕ ПОВРЗАА СО ПЕШАЧКА ПАТЕКА ДОЛГА 2.141 КИЛОМЕТАР

ЕСТОНИЈА СТАНА ЕДНА ОД РЕТКИТЕ ДРЖАВИ КАДЕ ШТО ПРЕМИЕР И ПРЕТСЕДАТЕЛ СЕ ЖЕНИ

ЕСТОНИЈА НАД 20 ГОДИНИ ВЛОЖУВА ВО ДИГИТАЛНО ШКОЛСТВО, ПА БЕЗ ПРОБЛЕМИ СЕ ПРЕФРЛИ НА ОНЛАЈН НАСТАВА ВО ПАНДЕМИЈАТА

ЕСТОНИЈА ИМА НАЈКВАЛИТЕТНО ОБРАЗОВАНИЕ ВО ЕВРОПА, А СЀ ПОЧНУВА ВО ГРАДИНКА

„НОБЕ 100“ – ЕЛЕКТРИЧЕН АВТОМОБИЛ ОД ЕСТОНИЈА НАПРАВЕН ОД РЕЦИКЛИРАНИ МАТЕРИЈАЛИ

ЕСТОНКАТА НЕЧАЈЕВА НАСТАПИ НА ЕВРОВИЗИЈА ВО ФУСТАН ОД 65.000 ЕВРА

ОБЛАСТ ВО ЕСТОНИЈА ИЗБРА ЛИСТ НА КАНАБИС ЗА СВОЈ ГРБ