Ѓорѓе Балашевиќ

Таг
4Вести

ЃОРЃЕ МИ ДОНЕСЕ ТАМБУРАШИ ПОД ПРОЗОРЕЦОТ И СЕ ОХРАБРИ ДА ПОБАРА ЗА ЖЕНА ПРОВИНЦИЈАЛКА, РЕЧЕ ОЛИВЕРА БАЛАШЕВИЌ ВО СКОПЈЕ

НОВИ САД ЌЕ ГРАДИ МУЗЕЈ ПОСВЕТЕН НА ЃОРЃЕ БАЛАШЕВИЌ

ПОЧИНА ЃОРЃЕ БАЛАШЕВИЌ, ОМИЛЕНИОТ МУЗИЧАР И ПОЕТ КОЈ НЕ СЕ ПЛАШЕШЕ ДА КРИТИКУВА РЕЖИМИ И ВОЈНИ

ЃОРЃЕ БАЛАШЕВИЌ СЕ ВРАЌА НА СЦЕНА ЕДЕН МЕСЕЦ ОТКАКО ИМАШЕ СРЦЕВ УДАР