Гренланд

Таг
10Вести

НАЈСТАРАТА ПОЗНАТА ДНК ОТКРИ ДЕКА ГРЕНЛАНД БИЛ ЗЕЛЕН РАЈ ПРЕД ДВА МИЛИОНА ГОДИНИ

НАУЧНИЦИТЕ СЛУЧАЈНО ГО ОТКРИЛЕ НАЈСЕВЕРНИОТ ОСТРОВ НА СВЕТОТ ПОКРАЈ БРЕГОТ НА ГРЕНЛАНД

РЕСОРТ НА ГРЕНЛАНД НУДИ МОЖНОСТ ДА СЕ СПИЕ ВО ИГЛО ВО АРКТИЧКИ УСЛОВИ

РЕТКО ЖИВЕАЛИШТЕ НА КОРАЛИ ОТКРИЕНО ВО ДЛАБОКИТЕ ВОДИ НА ГРЕНЛАНД

ШВАЈЦАРСКИ ФОТОГРАФ ПОМИНАЛ СТОТИЦИ КИЛОМЕТРИ ЗА ДА ГИ ОВЕКОВЕЧИ НАЈЗАФРЛЕНИТЕ ПРЕДЕЛИ НА СЕВЕРОТ НА ЕВРОПА

ТРАМП ВЕТИ ДЕКА НЕМА ДА ГРАДИ ОБЛАКОДЕРИ АКО ГО КУПИ ГРЕНЛАНД

ГРЕНЛАНД Е СРЕДЕ НАЈГОЛЕМОТО ТОПЕЊЕ ВО ИСТОРИЈАТА, ВО ЈУЛИ ИЗГУБИЛ 217 МИЛИЈАРДИ ТОНИ МРАЗ

АРКТИЧКА ЛИСИЦА ЗА 76 ДЕНА ПОМИНАЛА НАД 3.500 КИЛОМЕТРИ И ГИ ШОКИРАШЕ НАУЧНИЦИТЕ

ФОТОГРАФИЈА ОД ГРЕНЛАНД НАЈДОБРО ГИ ДОЛОВУВА РАЗМЕРИТЕ НА ТОПЕЊЕТО НА АРКТИЧКИОТ МРАЗ

ХАРМОНИЈАТА НА СЕЛО ВО ГРЕНЛАНД ПОБЕДИ НА ИЗБОРОТ НА НАЈДОБРА ФОТОГРАФИЈА НА „НЕШНАЛ ЏИОГРАФИК“