Хабл

Таг
6Вести

НОВИОТ ВСЕЛЕНСКИ ТЕЛЕСКОП „ЏЕЈМС ВЕБ“ ЌЕ БИДЕ ЛАНСИРАН НА 24 ДЕКЕМВРИ, ЌЕ ОТКРИВА ЅВЕЗДИ СТАРИ 13,5 МИЛИЈАРДИ ГОДИНИ

ТЕЛЕСКОПОТ „ХАБЛ“ ГО ПРОСЛАВИ 30. РОДЕНДЕН СО НОВА НЕВЕРОЈАТНА ФОТОГРАФИЈА ОД ВСЕЛЕНАТА

„ХАБЛ“ ЈА НАПРАВИ НАЈУБАВАТА ФОТОГРАФИЈА ОД САТУРН ДОСЕГА

СОСТАВЕН ТЕЛЕСКОПОТ ШТО ЌЕ ГО ЗАМЕНИ „ХАБЛ“, ЌЕ МОЖЕ ДА ГИ ВИДИ НАЈРАНИТЕ ЅВЕЗДИ ВО УНИВЕРЗУМОТ

„ХАБЛ“ ДОБИВА НАСЛЕДНИК ВО ЗЛАТНИОТ ТЕЛЕСКОП ОД 8,8 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРИ

„ЖЕНИТЕ НА НАСА“ Е НОВИОТ СЕТ НА ЛЕГО СО КОЈ СЕ ОДДАВА ПОЧИТ НА АМЕРИКАНСКИТЕ АСТРОНАУТКИ И НАУЧНИЧКИ