Каиро

Таг
8Вести

ЕГИПЕТ ПОДГОТВИ ПЛАН ЗА ОБНОВА НА ИСТОРИСКИОТ ДЕЛ НА КАИРО, КОЈ ЗАБРЗАНО ПРОПАЃА

ЕГИПЕТ ВЛОЖИ 17 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ДА ГИ НАПРАВИ ПИРАМИДИТЕ ПОДОСТАПНИ ЗА ТУРИСТИ

ПО 14-ГОДИШНА РЕСТАВРАЦИЈА ВРЕДНА 6,6 МИЛИОНИ ДОЛАРИ, КАИРО ЈА ОТВОРИ НАЈГОЛЕМАТА ПИРАМИДА

ЕГИПЕТ ЈА ОТВОРИ ЗА ЈАВНОСТ СВОЈАТА НАЈНЕОБИЧНА, „СВИТКАНА ПИРАМИДА“

ГРОБНИЦАТА НА ТУТАНКАМОН РЕНОВИРАНА ОД ШТЕТИТЕ ОД ТУРИСТИТЕ