монета

Таг
5Вести

ЕЛТОН ЏОН ОВЕКОВЕЧЕН НА ЗЛАТНА МОНЕТА ОД 1.000 ФУНТИ

БРИТАНИЈА ИЗДАДЕ ЗЛАТНА МОНЕТА ОД СЕДУМ КИЛОГРАМИ ВО ЧЕСТ НА ЏЕЈМС БОНД

ЛИКОТ НА АЈНШТАЈН СЕ НАЈДЕ НА НАЈМАЛАТА МОНЕТА НА СВЕТОТ

БРИТАНИЈА ИЗДАДЕ МОНЕТА СО ЦРНА ДУПКА ВО ЧЕСТ НА ХОКИНГ