музичар

Таг
5Вести

НИКОЛА РИСТАНОВСКИ НАЈМАШКИ ЈА ИСПЕА ПОСЛЕДНАТА ПЕСНА НА ТАТКО МИ ЗАФИР, РЕЧЕ ВАСИЛ ХАЏИМАНОВ ПРЕД КОНЦЕРТОТ ВО СКОПЈЕ

СЛАВЕТЕ ГО ЖИВОТОТ НА БЕРИ ХЕМФРИС СО СМЕА, КАЖА ЕЛТОН ЏОН ЗА КОМИЧАРОТ ОД АВСТРАЛИЈА НА НАСТАНОТ ВО НЕГОВА ЧЕСТ

БОБ ДИЛАН НАПОЛНИ 80 ГОДИНИ – НИКОГАШ НЕМАЛ БРОЈ ЕДЕН ХИТ, А СЕГА ЌЕ ДОБИЕ МУЗЕЈ СО 100.000 ПРЕДМЕТИ

ПОЧИНА ЃОРЃЕ БАЛАШЕВИЌ, ОМИЛЕНИОТ МУЗИЧАР И ПОЕТ КОЈ НЕ СЕ ПЛАШЕШЕ ДА КРИТИКУВА РЕЖИМИ И ВОЈНИ

ЦВЕТНИТЕ САТЕНСКИ ЧЕВЛИ НА ПРИНС ДЕЛ ОД ЗБИРКАТА НА МУЗЕЈОТ „ВИКТОРИЈА И АЛБЕРТ“