носорог

Таг
9Вести

НАД 44.000 ЖИВИ ВИДОВИ СЕ ВОДАТ КАКО ЗАГРОЗЕНИ, НО 2023 БЕШЕ ДОБРА ГОДИНА ЗА ТИГРИТЕ И НОСОРОЗИТЕ

ВО ИТАЛИЈА УГИНА НАЈСТАРИОТ БЕЛ НОСОРОГ НА СВЕТОТ

НАЏИН И ФАТУ – ПОСЛЕДНИТЕ СЕВЕРНИ БЕЛИ НОСОРОЗИ НА СВЕТОТ

БЕРЛИНСКАТА ЗООЛОШКА ТАГУВА ПО СМРТТА НА НАЈСТАРИОТ НОСОРОГ НА СВЕТОТ

НАУЧНИЦИ СОЗДАЛЕ ЕМБРИОН НА РЕЧИСИ ИСЧЕЗНАТ ВИД НОСОРОГ ОД КОЈ СЕ ОСТАНАТИ САМО ДВЕ ЖЕНКИ

УМРЕ ПОСЛЕДНИОТ СУМАТРАНСКИ НОСОРОГ ВО МАЛЕЗИЈА

ВО САД РОДЕН ПРВ НОСОРОГ ДОБИЕН ПО ПАТ НА ВЕШТАЧКО ОПЛОДУВАЊЕ

ОТКАКО ПОМОГНАА ДА СЕ РАЗМНОЖАТ, ЗООЛОШКИТЕ ГРАДИНИ ОД ЕВРОПА ВРАЌААТ ЦРНИ НОСОРОЗИ ВО АФРИКА