Олимписки игри во Токио

Таг
19Вести

ЕВРОВИЗИЈА, ФУДБАЛСКО ЕУРО, ПА ТОКИО – ИТАЛИЈАНСКА ГОДИНА НА ГОЛЕМИ ТРИУМФИ

СРПСКИТЕ ВАТЕРПОЛИСТИ ГО ЗЕДОА ПОСЛЕДНОТО ЗЛАТО ВО ТОКИО, МАКЕДОНИЈА МЕЃУ 93 ДРЖАВИ СО МЕДАЛ

НАЧЕВСКИ И НИКОЛОВ ГО СУДАТ РАКОМЕТНОТО ФИНАЛЕ ВО ТОКИО

ДОНЧИЌ НЕ УСПЕА ДА ЈА ОДНЕСЕ СЛОВЕНИЈА ДО ФИНАЛЕТО, ФРАНЦИЈА И САД ЌЕ ИГРААТ ЗА ЗЛАТОТО

ВО ТОКИО ПОЧЕСТО ПАЃААТ АТЛЕТСКИ РЕКОРДИ ЗАШТО СЕ ТРЧА НА НАЈБРЗАТА ПАТЕКА ВО ИСТОРИЈАТА

ЕЛЕЈН ТОМПСОН-ХЕРА ОСТАНУВА КРАЛИЦАТА НА СПРИНТОТ, ГО ОДБРАНИ И ЗЛАТОТО НА 200 МЕТРИ

КАРСТЕН ВАРХОЛМ ГО ОСВОИ ОЛИМПИСКОТО ЗЛАТО НА 400 МЕТРИ СО ПРЕЧКИ СО ВТОР СВЕТСКИ РЕКОРД ЗА ЕДЕН МЕСЕЦ

ЕМА МЕККИОН Е КРАЛИЦАТА НА ТОКИО – ПРВА ОСВОИ СЕДУМ МЕДАЛИ НА ЕДНИ ОЛИМПИСКИ ИГРИ ОД 1952

БУКЕТОТ ШТО ИМ СЕ ДАВА НА СПОРТИСТИТЕ ВО ТОКИО ИМ ОДДАВА ПОЧИТ НА ЖРТВИТЕ НА КАТАСТРОФАТА ВО 2011

САН МАРИНО ИМА 34.000 ЖИТЕЛИ И СЕГА Е НАЈМАЛАТА ДРЖАВА КОЈА ОСВОИЛА ОЛИМПИСКИ МЕДАЛ