Папа Фрањо

Таг
13Вести

НЕ Е БОГОХУЛИЕ АКО СЕ ШЕГУВАТЕ ЗА ГОСПОД, КАЖА ПАПАТА ФРАЊО НА СРЕДБАТА СО 107 КОМИЧАРИ ВО ВАТИКАН

ФРАЊО Е ПРВИОТ ПАПА КОЈ ГО ПОСЕТИ ВЕНЕЦИСКОТО БИЕНАЛЕ НА УМЕТНОСТА

СКОРСЕЗЕ СЕ СРЕТНА СО ПАПАТА И НАЈАВИ СНИМАЊЕ ФИЛМ ЗА ИСУС

ПАПАТА ТАЈНО ИЗЛЕГОЛ ОД ВАТИКАН ЗА ДА ПОСЕТИ МУЗИЧКА ПРОДАВНИЦА

ПАПАТА ПРВПАТ ЌЕ СЕ ВОЗИ ВО ЕЛЕКТРИЧЕН ПАПАМОБИЛ

ФИЛИГРАНОТ НА БИЛЈАНА КЛЕКАЧКОСКА ШТО ПЕНДАРОВСКИ МУ ГО ПОДАРИ НА ПАПАТА Е ИНСПИРИРАН ОД МОЗАИК ОД СТОБИ

ЗБОРОВИ НА СВЕТИ КИРИЛ ОД 9. ВЕК НАВЕЗЕНИ НА ГЛАГОЛИЦА ВО КРЕАЦИЈАТА НА ЃОРГИЕВСКА ЗА ПРИЕМОТ КАЈ ПАПАТА

СЕ НАДЕВАМ ДЕКА ПАПАТА ФРАЊО НЕМА ДА СЕ НАЛУТИ ЗА ФИЛМОТ, ВЕЛИ РЕЖИСЕРОТ НА „ДВАЈЦАТА ПАПИ“

ВИЕ СТЕ ПРИМЕР ЗА МИРЕН СОЖИВОТ, КАЖА ПАПАТА ФРАЊО ПРИ ИСТОРИСКАТА ПОСЕТА НА МАКЕДОНИЈА