Перу

Таг
13Вести

ВО ПЕРУ ОТКРИЕНИ ФОСИЛИ НА НАЈГОЛЕМОТО ЖИВОТНО ВО ИСТОРИЈАТА, КИТ ТЕЖОК НАД 300 ТОНИ

РЕСТОРАН ВО ЛИМА ЧИЕ МЕНИ ОПФАЌА 15 ПЕРУАНСКИ ЕКОСИСТЕМИ ИЗБРАН ЗА НАЈДОБАР НА СВЕТОТ

ПЕРУАНСКИ ЗАЕДНИЦИ СИ ГИ РЕШАВААТ СПОРОВИТЕ СО БОЖИЌНИ ТЕПАЧКИ

ОТКРИЕНИ НАД 150 ДРЕВНИ ДИЗАЈНИ ВО ПУСТИНАТА НАСКА ВО ПЕРУ

ЧЕРЕП НА МОРСКО ЧУДОВИШТЕ СТАР 36 МИЛИОНИ ГОДИНИ ОТКРИЕН ВО ПЕРУ

УНЕСКО ЈА СТАВИ 2.300 ГОДИНИ СТАРАТА СОНЧЕВА ОПСЕРВАТОРИЈА ВО ПЕРУ НА ЛИСТАТА НА СВЕТСКО НАСЛЕДСТВО

ПЕРУАНКА КОЈА СЕ ИЗБОРИ ДЕЛ ОД АМАЗОНИЈА ДА СТАНЕ НАЦИОНАЛЕН ПАРК МЕЃУ ДОБИТНИЦИТЕ НА ЕКОЛОШКАТА НАГРАДА ГОЛДМАН

3.200 ГОДИНИ СТАР МУРАЛ ПОСВЕТЕН НА БОГ ПАЈАК ОТКРИЕН ВО ПЕРУ

ПЕРУ ГО ОТВОРИ МАЧУ ПИКЧУ ПО ОСУМ МЕСЕЦИ СО РИТУАЛ НА ИНКИТЕ

ОГРОМНА ФИГУРА НА МАЧКА СТАРА 2.000 ГОДИНИ ОТКРИЕНА ВО ПУСТИНАТА НАСКА ВО ПЕРУ