писател

Таг
7Вести

ВО СКОПЈЕ ЌЕ СЕ ОДРЖИ ТРИБИНА ПОСВЕТЕНА НА ГРЧКИОТ ПИСАТЕЛ НИКОС КАЗАНЅАКИС, АВТОРОТ НА „ГРКОТ ЗОРБА“

ХРВАТСКИОТ ПИСАТЕЛ ЃОРЃЕ МАТИЌ ВО СКОПЈЕ ГО ПРОМОВИРА СВОЈОТ ПРВ РОМАН „ОД НИКАДЕ СО ЉУБОВ“

СРПСКИОТ ПИСАТЕЛ МУХАРЕМ БАЗДУЉ ВО СКОПЈЕ ГО ПРОМОВИРА НОВИОТ РОМАН „НЕВИДЛИВАТА ДРУЖБА“

АЛЕКСАНДАР ПРОКОПИЕВ СО НОВА КНИГА „222 АНТИУПАТСТВА ЗА ЛИЧНА УПОТРЕБА“

УСПЕШЕН АКТЕР Е ОНОЈ ШТО МОЖЕ ДА ГО ГЛУМИ ОНА ШТО ГО НЕМА ВО СЦЕНАРИОТО, ВЕЛИ ЕРЏАН КЕСАЛ, ГОСТИНОТ НА ФЕСТИВАЛОТ „ПРО-ЗА БАЛКАН“

БИЛ КЛИНТОН ПРОДАДЕ НАД МИЛИОН ПРИМЕРОЦИ ОД СВОЈОТ ТРИЛЕР

КОГА БИ ЗБОРУВАЛ ЗА НАЈДРАГИТЕ СЕЌАВАЊА ЗА МАКЕДОНИЈА, ТОА ЌЕ ЗАФАТИ ЕДНО ЦЕЛО ПОГЛАВЈЕ ВО КНИГА, ВЕЛИ ЛЕГЕНДАРНИОТ ГЛУМЕЦ ЖАРКО ЛАУШЕВИЌ