СРПСКИОТ ПИСАТЕЛ МУХАРЕМ БАЗДУЉ ВО СКОПЈЕ ГО ПРОМОВИРА НОВИОТ РОМАН „НЕВИДЛИВАТА ДРУЖБА“

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)
Pisac i novinar u razgovoru za Newsweek (Njuzvik). Na fotografiji Muharem Bazdulj

Босанско-српскиот писател, новинар, публицист и критичар Мухарем Баздуљ ќе гостува утре во кафе-книжарницата „Буква“ во Скопје, во организација на српскиот културно-информативен центар „Спона“. Баздуљ притоа ќе го промовира својот неодамна објавен роман „Невидливата дружба“.

Баздуљ е роден во БиХ во 1977, но денес живее во Белград. На македонски јазик се преведени и неговите книги „Кукла од марципан“ и „Ѓаурот и Зулејка“.