планета

Таг
12Вести

АСТРОНОМИТЕ ПРВПАТ ГО ФАТИЛЕ МОМЕНТОТ КОГА ЅВЕЗДА ГОЛТА ПЛАНЕТА

РЕТКО ПОРАМНУВАЊЕ НА ПЕТ ПЛАНЕТИ ЌЕ МОЖЕ ДА СЕ НАБЉУДУВА ОВОЈ МЕСЕЦ

ЈУПИТЕР И САТУРН ЌЕ СЕ СРЕТНАТ ВО НАЈБЛИСКОТО „ГОЛЕМО СПОЈУВАЊЕ“ ОД 1623 ГОДИНА

НАЈДОБРИТЕ ФОТОГРАФИИ КОИ ВО 2019 ПРИСТИГНАА НА ЗЕМЈАТА ОД ВСЕЛЕНАТА

ЕВРОПА ЛАНСИРАШЕ НОВ ВСЕЛЕНСКИ ТЕЛЕСКОП ШТО ЌЕ ПРОУЧУВА ДАЛЕЧНИ СВЕТОВИ

ЖИВЕЈТЕ КАКО САКАТЕ, НО ШТЕДЕТЕ, ИМ ПОРАЧА ДЕЈВИД АТЕНБОРО НА ДЕЦАТА КАКО ДА ЈА СПАСАТ ПЛАНЕТАТА

„ХАБЛ“ ЈА НАПРАВИ НАЈУБАВАТА ФОТОГРАФИЈА ОД САТУРН ДОСЕГА

НА ПЛАНЕТА ОД НАШИОТ СОНЧЕВ СИСТЕМ Ѝ ТРЕБА ИМЕ И СИТЕ МОЖАТ ДА ПОМОГНАТ

АСТРОНОМИТЕ ЈА ОТКРИЈА ПЛАНЕТАТА ПОЗНАТА КАКО ВУЛКАН ВО „ЅВЕЗДЕНИ ПАТЕКИ“