пластичен отпад

Таг
25Вести

САД Е НАЈГОЛЕМИОТ ЗАГАДУВАЧ СО ПЛАСТИКА НА СВЕТОТ, СОЗДАВА ПОВЕЌЕ ОТПАД ОД ЦЕЛА ЕВРОПСКА УНИЈА

БРАЗИЛСКИ УМЕТНИК РЕПРОДУЦИРА СЛАВНИ УМЕТНИЧКИ ДЕЛА КОРИСТЕЈЌИ ПЛАСТИЧНИ КЕСИ

ПЛАЖИТЕ НА БАЛИ ПРЕКРИЕНИ СО ТОНИ ПЛАСТИЧЕН ОТПАД ВО СЕЗОНАТА НА МОНСУНИ

НАД 14 МИЛИОНИ ТОНИ ПЛАСТИКА ЛЕЖАТ НА ДНОТО НА ОКЕАНИТЕ, ВЕЛИ НОВО ИСТРАЖУВАЊЕ

ОТКРИЕНИ НАЈВИСОКИТЕ КОНЦЕНТРАЦИИ НА МИКРОПЛАСТИКА НА МОРСКОТО ДНО ДОСЕГА

КИНА ЗАБРАНУВА ПЛАСТИЧНИ КЕСИ И ДРУГА ПЛАСТИКА

ИТАЛИЈА ГО ОТВОРИ ПРВИОТ СКИЈАЧКИ ЦЕНТАР ВО ЕВРОПА ВО КОЈ Е ЗАБРАНЕТА ПЛАСТИКА

ВЛАДАТА СЕ ОТКАЖУВА ОД ПЛАСТИКАТА ЗА ЕДНОКРАТНА УПОТРЕБА

ФРАНЦУЗИН НАПРАВИ ПЛОВЕЧКИ РЕСОРТ ОД 700.000 ПЛАСТИЧНИ ШИШИЊА

ФРЛЕНИТЕ РИБАРСКИ МРЕЖИ СЕ НАЈГОЛЕМАТА ОПАСНОСТ ЗА ОКЕАНСКИОТ СВЕТ