помрачување

Таг
16Вести

ДЕНЕСКА Е ПОСЛЕДНОТО ЦЕЛОСНО ПОМРАЧУВАЊЕ НА МЕСЕЧИНАТА ДО 2025, НЕМА ДА СЕ ВИДИ ОД ЕВРОПА

ЦЕЛОСНО ПОМРАЧУВАЊЕ И КРВАВА СУПЕРМЕСЕЧИНА СЕ СОВПАДНАА НОЌЕСКА

ДЕЛОВИ ОД СВЕТОТ ГО ВИДОА НАЈДОЛГОТО ДЕЛУМНО ПОМРАЧУВАЊЕ НА МЕСЕЧИНАТА ОД 1440 ГОДИНА

ДЕЛОВИ ОД СВЕТОТ УЖИВАА ВО ДЕЛУМНОТО ЗАТЕМНУВАЊЕ НА СОНЦЕТО (ФОТОГАЛЕРИЈА)

СОНЦЕТО ЌЕ СЕ ПРЕТВОРИ ВО ОГНЕН ПРСТЕН ПРИ ДЕНЕШНОТО ЗАТЕМНУВАЊЕ

ДЕЛОВИ ОД СВЕТОТ ГО ВИДОА ПРВОТО ЦЕЛОСНО ПОМРАЧУВАЊЕ НА МЕСЕЧИНАТА ПО ПОВЕЌЕ ОД ДВЕ ГОДИНИ

СУПЕРМЕСЕЧИНАТА ВЕЧЕРВА ЌЕ СЕ СОВПАДНЕ СО ЦЕЛОСНОТО ПОМРАЧУВАЊЕ, НО НЕМА ДА БИДЕ ВИДЛИВО ОД МАКЕДОНИЈА

ДЕЛОВИ НА ЧИЛЕ И АРГЕНТИНА СВЕДОЧЕА НА ЕДИНСТВЕНОТО ЦЕЛОСНО ПОМРАЧУВАЊЕ НА СОНЦЕТО ВО 2020

РЕТКО ПОМРАЧУВАЊЕ НА СОНЦЕТО ЗАТЕМНИ ДЕЛОВИ ОД АФРИКА И АЗИЈА

ДЕЛОВИ ОД СВЕТОТ УТРЕ ЌЕ СВЕДОЧАТ НА РЕТКО ПРСТЕНЕСТО ПОМРАЧУВАЊЕ НА СОНЦЕТО