праисторија

Таг
6Вести

КАМЕНИТЕ РЕЗБИ НА КАМИЛИ ВО САУДИСКА АРАБИЈА СЕ НАЈСТАРИОТ ПРИМЕР НА ТАКВА УМЕТНОСТ НА СВЕТОТ

НОВ ТИП НА ДРЕВЕН ЧОВЕК ОТКРИЕН ВО ИЗРАЕЛ

ПРАИСТОРИСКАТА РИБА ЦЕЛАКАНТ МОЖЕ ДА ЖИВЕЕ ДО 100 ГОДИНИ

СТАПАЛКИ НА ПРАИСТОРИСКИ КРОКОДИЛ СТАРИ 250 МИЛИОНИ ГОДИНИ ПРОНАЈДЕНИ ВО АЛПИТЕ

„ДРЕВНА СИСТИНСКА КАПЕЛА“ ОТКРИЕНА ВО ЗАФРЛЕНИ АМАЗОНСКИ ШУМИ, СОДРЖИ ДЕСЕТИЦИ ИЛЈАДИ ЦРТЕЖИ СТАРИ 12.500 ГОДИНИ

ЈАПОНСКИ НАУЧНИЦИ ОЖИВЕАЛЕ МИКРОБИ СТАРИ 100 МИЛИОНИ ГОДИНИ