„Прозарт“

Таг
10Вести

НАГРАДАТА „ПРОЗАРТ“ ЗА СЛОВЕНЕЧКИОТ ПИСАТЕЛ ДРАГО ЈАНЧАР

ЈАЗИКОТ НА КОЈ СЕ ИЗРАЗУВАМЕ ЗА СЕКОГО Е НАЈУБАВИОТ ЈАЗИК НА СВЕТОТ, КАЖА ОЛИВЕРА НИКОЛОВА ПРИМАЈЌИ ЈА БАЛКАНСКАТА НАГРАДА ПРОЗАРТ

НЕ ПИШУВАМ КНИГИ ЗА СЛАВА, ТУКУ ДА ГО РАЗБЕРАМ СВЕТОТ, ВЕЛИ ЛАУРЕАТОТ НА „ПРО-ЗА БАЛКАН“ МИРЧА КАРТАРЕСКУ

ХРВАТСКИТЕ ПИСАТЕЛИ МИЉЕНКО ЈЕРГОВИЌ И АНТЕ ТОМИЌ МЕЃУ ГОСТИТЕ НА 9. „ПРО-ЗА БАЛКАН“

РОМАНСКИОТ ПИСАТЕЛ КАРТАРЕСКУ ГОДИНАШЕН ДОБИТНИК НА НАГРАДАТА „ПРОЗАРТ“

ЖЕНСКИ АВТОРИ И ФЕМИНИЗМОТ СЕ НАЈДОА ВО ФОКУСОТ НА ЛИТЕРАТУРНИОТ ФЕСТИВАЛ „ПРО-ЗА БАЛКАН“

ПИСАТЕЛИ ОД ЗЕМЈАВА, СРБИЈА И БИХ ЌЕ УЧЕСТВУВААТ НА 8. ФЕСТИВАЛ „ПРО-ЗА БАЛКАН“

АЛБАНСКИОТ ПИСАТЕЛ ИСМАИЛ КАДАРЕ ЈА ДОБИ НАГРАДАТА „ПРОЗАРТ“, ФЕСТИВАЛОТ „ПРО-ЗА БАЛКАН“ НАЈАВЕН ЗА ЕСЕН

ЗАВРШИ 6. ЛИТЕРАТУРЕН ФЕСТИВАЛ „ПРО-ЗА БАЛКАН“

НАГРАДАТА НА ФЕСТИВАЛОТ „ПРО-ЗА БАЛКАН“ ЗА СРПСКИОТ ПИСАТЕЛ БАСАРА