пруга

Таг
4Вести

РЕКОРДНО ДОЛГ ПАТНИЧКИ ВОЗ ОД 1,9 КИЛОМЕТРИ ВОЗЕШЕ НИЗ ШВАЈЦАРСКИТЕ АЛПИ

КИНА ОТВОРИЛА 581 КМ НОВИ ПРУГИ ВО ПРВИТЕ ЧЕТИРИ МЕСЕЦИ ОД 2022

НОВАТА ЖЕЛЕЗНИЧКА ЛИНИЈА НИЗ ШВАЈЦАРСКИТЕ АЛПИ Е КОМПЛЕТИРАНА, ВКЛУЧУВА И ТУНЕЛ ОД ДЕВЕТ МИЛИЈАРДИ ЕВРА

СО 103 ТУНЕЛИ И 988 МОСТОВИ НА 100 КИЛОМЕТРИ, ПРУГА ВО ИНДИЈА Е ЕДНА ОД НАЈЖИВОПИСНИТЕ НА СВЕТОТ