шуми

Таг
4Вести

НОРВЕЖАНИТЕ ОД МАЛИ НОЗЕ УЧАТ ДА ЈА САКААТ ПРИРОДАТА, А ДА СЕ БИДЕ НАДВОР Е НАЧИН НА ЖИВОТ

ШВЕДСКА Е ЗЕМЈА НА ШУМИ И ДИВИНА КАДЕ СЛОБОДАТА ДА СЕ УЖИВА ВО ПРИРОДАТА Е ВГРАДЕНА ВО УСТАВОТ

ЗА 15 ГОДИНИ УНИШТЕНИ 43 МИЛИОНИ ХЕКТАРИ ТРОПСКИ ШУМИ, РАМНО НА ГОЛЕМИНАТА НА ГЕРМАНИЈА

ГОЛЕМИТЕ БРЕНДОВИ ЗА 10 ГОДИНИ УНИШТИЛЕ ШУМСКА ОБЛАСТ ДВОЈНО ПОГОЛЕМА ОД ВЕЛИКА БРИТАНИЈА, ВЕЛАТ ОД „ГРИНПИС“