Скандинавија

Таг
9Вести

ТРЕТИНА ОД ПОВРШИНАТА НА СТОКХОЛМ Е ЗЕЛЕНА, ОД ОСУМТЕ НАЈЕКОЛОШКИ ГРАДОВИ ВО СВЕТОТ, ПОЛОВИНА СЕ ВО СКАНДИНАВИЈА

СКАНДИНАВСКИОТ ОБРАЗОВЕН СИСТЕМ ВАЖИ ЗА НАЈДОБАР ВО СВЕТОТ – ШТО УЧАТ ТАМОШНИТЕ ДЕЦА ВО ПРВО ОДДЕЛЕНИЕ?

ВО ДАНСКА ПРОНАЈДЕН НАЈСТАРИОТ ДОКАЗ ЗА ОБОЖУВАЊЕТО НА НОРДИСКИОТ БОГ ОДИН

„ЗОКИ ПОКИ“ ЌЕ СЕ ЕМИТУВА ВО ЦЕЛА СКАНДИНАВИЈА, НО ВТОРА СЕЗОНА НЕМА ДА СЕ СНИМА

ШВАЈЦАРСКИ ФОТОГРАФ ПОМИНАЛ СТОТИЦИ КИЛОМЕТРИ ЗА ДА ГИ ОВЕКОВЕЧИ НАЈЗАФРЛЕНИТЕ ПРЕДЕЛИ НА СЕВЕРОТ НА ЕВРОПА

ДАНСКА ПРОГЛАСЕНА ЗА ЗЕМЈА ВО КОЈА Е НАЈДОБРО ДА СЕ ОДГЛЕДУВА ДЕТЕ

ФИНСКА ЌЕ ИМА 34-ГОДИШНА ПРЕМИЕРКА ВО РЕГИОНОТ ВО КОЈ ВО ПОЛИТИКАТА ДОМИНИРААТ ЖЕНИ

ФИНСКА Е НАЈСРЕЌНАТА ДРЖАВА НА СВЕТОТ И СЕГА ОВОЗМОЖУВА БЕСПЛАТНО ДА ЈА ПОСЕТИТЕ