скулптура

Таг
23Вести

ДАНСКИ УМЕТНИК СОЗДАВА ОГРОМНИ ДРВЕНИ СКУЛПТУРИ НА ТРОЛОВИ НИЗ ЦЕЛ СВЕТ, СТИГНА ДО БРОЈКАТА ОД 100 ДЕЛА

ДЛУМ ЈА ОТВОРА ИЗЛОЖБАТА „СОВРЕМЕНА СКУЛПТУРА“ СО ДЕЛА ОД 19 АВТОРИ

НИКОЛА ПИЈАНМАНОВ ПОСТАВИ СКУЛПТУРА ОД ПОЛОВИНА ТОН РЕЦИКЛИРАНО ЖЕЛЕЗО ВО БОСИЛОВО СО ПОРАКА ДА СЕ ЧУВА ЗЕМЈАТА

ВО МИЛАНО ПОСТАВЕНА НАЈГОЛЕМАТА СКУЛПТУРА НА НАДУВУВАЊЕ НА СВЕТОТ

ШВАЈЦАРСКИ УМЕТНИК СОЗДАДЕ ВЕЛИЧЕСТВЕН ЗАМОК ОД ГЛИНА НА ПРЕСУШЕН РЕЧЕН БРЕГ

НОВА ОГРОМНА СКУЛПТУРА НА ЖЕНСКА ГЛАВА ПОВИКУВА НА ТИШИНА ВО ЊУЈОРК

ИТАЛИЈАНСКИ УМЕТНИК СОЗДАДЕ НЕВИДЛИВА СКУЛПТУРА КОЈА СЕ ПРОДАДЕ ЗА 15.000 ЕВРА

БЕТОНСКА ВАГИНА ОД 33 МЕТРИ ПРЕДИЗВИКУВА КОНТРОВЕРЗИ ВО БРАЗИЛ

СКУЛПТОР ИМ ДАВА ИДЕНТИТЕТ НА ИСЕЧЕНИТЕ ДРВЈА ВО РИМ