телескоп

Таг
21Вести

НОВ ТЕЛЕСКОП ВО ЧИЛЕ ЌЕ ОВОЗМОЖИ НАЈДОБАР ПОГЛЕД ВО ВСЕЛЕНАТА ДОСЕГА

ТЕЛЕСКОПОТ „ЏЕЈМС ВЕБ“ ГО ПРОСЛАВИ ПРВИОТ РОДЕНДЕН СО СНИМКА ОД РАЃАЊЕТО НА ЅВЕЗДИ

ТЕЛЕСКОПОТ „ЕВКЛИД“ ТРГА НА СВОЕТО ПАТУВАЊЕ ДА ЈА СОЗДАДЕ НАЈГОЛЕМАТА 3-Д МАПА НА ВСЕЛЕНАТА

ЕДНА ГОДИНА ОД ЛАНСИРАЊЕТО, ТЕЛЕСКОПОТ „ЏЕЈМС ВЕБ“ ГИ ОПРАВДУВА ГОЛЕМИТЕ ОЧЕКУВАЊА

ПО 30 ГОДИНИ РАЗВОЈ, ПОЧНУВА ИЗГРАДБАТА НА НАЈГОЛЕМИОТ ТЕЛЕСКОП НА СВЕТОТ

ТЕЛЕСКОПОТ „ЏЕЈМС ВЕБ“ СЕ ПАРКИРАШЕ НА ПОЗИЦИЈАТА ОД КАДЕ ШТО ЌЕ ЈА ИСТРАЖУВА ВСЕЛЕНАТА

ОД „ПЕРСЕВЕРАНС“ ДО „ЏЕЈМС ВЕБ“, 2021 БЕШЕ ГОДИНА НА ИСКЛУЧИТЕЛНИ ВСЕЛЕНСКИ ПОТФАТИ

НОВИОТ ВСЕЛЕНСКИ ТЕЛЕСКОП „ЏЕЈМС ВЕБ“ ЌЕ БИДЕ ЛАНСИРАН НА 24 ДЕКЕМВРИ, ЌЕ ОТКРИВА ЅВЕЗДИ СТАРИ 13,5 МИЛИЈАРДИ ГОДИНИ

ПОЧНУВА ИЗГРАДБАТА НА НАЈГОЛЕМИОТ ТЕЛЕСКОП НА СВЕТОТ КОЈ ТРЕБА ДА ГИ ОТКРИЕ СИТЕ ТАЈНИ НА ВСЕЛЕНАТА

АВСТРАЛИСКИ НАУЧНИЦИ МАПИРАЛЕ МИЛИОНИ ГАЛАКСИИ ВО ДОСЕГА НЕВИДЕНИ ДЕТАЛИ СО НОВ ТЕЛЕСКОП