Тихи Океан

Таг
7Вести

СПЕЦИЈАЛНА ПОДМОРНИЦА СЕ СПУШТИ ДО НАЈДЛАБОКИТЕ ОСТАТОЦИ ОД БРОД НА СВЕТОТ

КОРОНАВИРУСОТ ЗА ТРИ МЕСЕЦИ СЕ ПРОШИРИ НИЗ ЦЕЛ СВЕТ, НО НЕКОИ МЕСТА И НАТАМУ СЕ НЕДОПРЕНИ

ГОЛЕМАТА ПЛОВЕЧКА БАРИЕРА ВО ТИХИ ОКЕАН ПОЧНА ДА СОБИРА ОТПАД

ФРАНЦУЗИН ПЛИВА НИЗ ГОЛЕМАТА ПАЦИФИЧКА ДЕПОНИЈА ЗА ДА УКАЖЕ НА ПРОБЛЕМОТ НА ЗАГАДУВАЊЕТО СО ПЛАСТИКА

НАЈГОЛЕМИОТ ПОЈАС НА МОРСКА ТРЕВА ДОСЕГА СЕ ПРОШИРИ НА 8.850 КИЛОМЕТРИ И ТЕЖИ 20 МИЛИОНИ ТОНИ

ВО ТИХИ ОКЕАН ПОСТАВЕНА ПЛОВЕЧКА БАРИЕРА ШТО ТРЕБА ДА СОБЕРЕ 1,8 ТРИЛИОНИ ПАРЧИЊА ПЛАСТИКА

АКО КОПАШ ДУПКА ОД МАКЕДОНИЈА ЌЕ СЕ УДАВИШ ВО ТИХИОТ ОКЕАН, ВЕБ АПЛИКАЦИЈА ЗА ПРОНАОЃАЊЕ АНТИПОД