црна дупка

Таг
11Вести

ОТКРИЕН НАЈСВЕТЛИОТ ОБЈЕКТ ВО ВСЕЛЕНАТА СО ЦРНА ДУПКА КОЈА ГОЛТА ЕДНО СОНЦЕ НА ДЕН

ОТКРИЕНА НАЈСТАРАТА ЦРНА ДУПКА ДОСЕГА, ФОРМИРАНА ПРЕД 13,2 МИЛИЈАРДИ ГОДИНИ

АСТРОНОМИТЕ ЈА ОТКРИЈА НАЈБЛИСКАТА ЦРНА ДУПКА ДО ЗЕМЈАТА

АСТРОНОМИТЕ ЈА ОТКРИЛЕ НАЈБЛИСКАТА ЦРНА ДУПКА ДО ЗЕМЈАТА

АСТРОНОМИТЕ ДЕТЕКТИРАЛЕ ДОСЕГА НАЈГОЛЕМА ЕКСПЛОЗИЈА ВО ВСЕЛЕНАТА

НАУЧНИЦИ ЌЕ СЕ ОБИДАТ ДА ГО НАПРАВАТ ПРВОТО ВИДЕО ВО БОЈА ОД ЦРНА ДУПКА

КЕЈТИ БОУМАН – НАУЧНИЧКА КОЈА ОСМИСЛИ НАЧИН КАКО ДА ВИДИМЕ ЦРНА ДУПКА

НАУЧНИЦИТЕ ПРВПАТ УСПЕАЈА ДА СНИМАТ ЦРНА ДУПКА И ГО ВИДОВМЕ ОНА ШТО МИСЛЕВМЕ ДЕКА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВИДИ

БРИТАНИЈА ИЗДАДЕ МОНЕТА СО ЦРНА ДУПКА ВО ЧЕСТ НА ХОКИНГ

НОВАТА МАПА НА ВСЕЛЕНАТА СОДРЖИ 300.000 НОВООТКРИЕНИ ГАЛАКСИИ