Вевчани

Таг
9Вести

ВЕВЧАНСКАТА ПРИРОДА Е НЕИСЦРПНА ИНСПИРАЦИЈА ЗА СЛИКАЊЕ, КАЖАА УЧЕСНИЦИТЕ НА ЛИКОВНАТА КОЛОНИЈА „ВЕВЧАНСКИ ВИДУВАЊА“

„ЖОЛТИТЕ ЕЛЕЦИ“ ПРОТЕСТИРАА И ВО ВЕВЧАНИ – ФОТОГАЛЕРИЈА

ДЕЛА ОД ВЕВЧАНСКАТА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА ВЕЧЕРВА НА ИЗЛОЖБА ВО СКОПЈЕ

НАД 1.000 МАСКИ ЌЕ ПРОДЕФИЛИРААТ НА ПРЕТСТОЈНИОТ ВЕВЧАНСКИ КАРНЕВАЛ

КУД „ДРИМКОЛ“ ОД ВЕВЧАНИ ГО СЛАВИ 70-ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ СО КОНЦЕРТ ВО СКОПЈЕ

ФИЛМСКА ВЕЧЕР И 500 ИГРАОРЦИ НА ФЕСТИВАЛОТ НА НАРОДНА КУЛТУРА ВО ВЕВЧАНИ

СЕЛОТО ЦРВЕНА ВОДА МУ СЕ ОДДОЛЖИ НА ВАНЧО НИКОЛЕСКИ НА КРАЈОТ НА „СТРУШКИТЕ КНИЖЕВНИ СРЕДБИ“

МЕ ПОТКУПИЈА СО ВЕВЧАНСКИТЕ ПАРИ, КАЖА МИНИСТЕРОТ АЛАЃОЗОВСКИ ПРЕД ВЕВЧАНСКИОТ КАРНЕВАЛ