СЕДУМ ФИЛМОВИ ЌЕ СЕ ПРИКАЖАТ НА НЕДЕЛАТА НА ШПАНСКИ ФИЛМ ВО КИНОТЕКАТА

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Од 15 до 21 ноември, во Кинотеката во Скопје ќе се одржува Недела на шпански филм, во организација на Амбасадата на Шпанија. Ќе бидат прикажани седум шпански филма.

Отворањето е в среда од 20 часот со филмот „Крави“ од 2018 година. В четврток од 20 часот игра филмот „Мама полни сто години“, па следуваат „Теза за едно убиство“ (петок), „Ел Бола“ (сабота) и „Седум маси за билијард“ (недела), сите од 20 часот.

На 20 ноември ќе биде прикажан филмот „Џинот“ од 18 часот, а „Елиза, љубов моја“ игра од 20 часот. На отворањето на фестивалот ќе се служи шпанско вино.

Филмовите се титлувани на македонски и на англиски јазик. Влезот е бесплатен, но поради ограничениот број места, резервации се прават во Кинотеката и на [email protected].

(Фото: Филмот „Џинот“ игра в понеделник од 18 часот)