ЕЛВИС ДОЈДЕ ВО КАН

Кан, (АП)

Елвис“ на Баз Лурман го донесе рокенролот на Канскиот филмски фестивал, каде што биографскиот филм за Елвис Присли ја имаше својата светска премиера.

Режисерот Баз Лурман и филмскиот Елвис, Остин Батлер (Фото: АП)

На црвениот тепих се појавија главните актери Остин Батлер и Том Хенкс, како и бившата сопруга на легендарниот пејач, Присила Присли, која го одобри снимањето на филмот.

Екипата на „Елвис“ на премиерата во Кан (Фото: АП)

Елвис“ не е само филмска посвета на „кралот на рокенролот“, туку првенствено се фокусира на неговиот долг и проблематичен однос со менаџерот Том Паркер (Хенкс), за кого се вели дека имал неетичка и штетна контрола врз Присли.

Ворнер брос“ ќе го објави „Елвис“ во кината на 24 јуни.